Спеціальні потреби

США заборонили устаткування HUAWEI, ZTE з міркувань національної безпеки


Архівне фото: офіс Huawei в Гуанжоу в Китаї, 2021 рік (AP Photo/Ng Han Guan)
Архівне фото: офіс Huawei в Гуанжоу в Китаї, 2021 рік (AP Photo/Ng Han Guan)

Уряд США заборонив використання нового телекомунікаційного обладнання китайських Huawei Technologies і ZTE, через «неприйнятний ризик» для національної безпеки США.

Федеральна комісія зі зв’язку США (FCC) повідомила в п’ятницю, що затвердила правила, які забороняють і продаж або імпорт обладнання, виготовленого китайським виробником обладнання для відеоспостереження Dahua Technology Co, компанією відеоспостереження Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd і телекомунікаційною компанією Hytera Communications Corp Ltd .

Вашингтон вжив низку заходів проти китайських технологічних гігантів на тлі побоювань, що Пекін може використовувати китайські технологічні компанії для шпигування за американцями.

«Ці нові правила є важливою частиною захисту американського народу від загроз національній безпеці, пов’язаних із телекомунікаціями», — заявила голова FCC Джессіка Розенворсел.

Huawei відмовився від коментарів. ZTE, Dahua, Hikvision і Hytera не відразу відповіли на запити про коментарі.

Минулого місяця Розенворсел передала проект документа, який фактично забороняє фірмам продавати нове обладнання в Сполучених Штатах, іншим трьом членам комісії для остаточного затвердження.

У червні 2021 року FCC повідомила, що розглядає можливість заборони обладнання для всіх компаній із зазначеного списку.

Це сталося після того, як у березні 2021 року п’ять китайських компаній було визначено такими, що становлять загрозу національній безпеці відповідно до закону 2019 року, спрямованого на захист комунікаційних мереж США: Huawei, ZTE, Hytera Communications Corp Hikvision та Дахуа.

Усі чотири члени комісії, включаючи двох республіканців і двох демократів, підтримали рішення.

Форум

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG