Спеціальні потреби

В Мінську затримано російського правозахисника


В Мінську затримано російського правозахисника
В Мінську затримано російського правозахисника

У столиці Білорусі Мінську затримано російського правозахисника Андрія Юрова. Місцеві засоби масової інформації повідомили, що Юрова можуть депортувати з Білорусі, але поки що невідомо точно, чому його затримано.

За повідомленням російського агентства Інтерфакс, службовці білоруської міграційної служби сказали, що прізвище Юрова є у списку російських громадян, яким заборонено прибути до Білорусі.

Юров очолює міжнародну місію, яка веде моніторинг стану прав людини в Білорусі.

Торік, коли білоруський президент Олександр Лукашенко здобув велику виборчу перемогу над дев’ятьма своїми суперниками, в країні заарештовано сотні людей. Опозиція каже, що президентські вибори були пошахровані.

Міжнародні спостерігачі і лідери західних країн посилалися на звинувачення про шахрайський підрахунок голосів на виборах 19 грудня і піддали критиці білоруський уряд за репресивні заходи, до яких він вдався незабаром після голосування.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG