Спеціальні потреби

У Білорусі засуджено ще двох опонентів президента Лукашенка


Один з лідерів білоруської опозиції
Один з лідерів білоруської опозиції

У Білорусі засуджено на терміни ув’язнення ще двох опонентів президента Олександра Лукашенка за те, що вони очолювали протести проти поновного обрання його на президентську посаду.

У четвер суд в Мінську засудив двох колишніх опозиційних кандидатів Миколу Статкевича на шість і Дмитра Усса на п’ять з половиною років ув’язнення.

Раніше визнано винними і засуджено на терміни ув’язнення трьох інших кандидатів у президенти, включно з лідером руху за права людини Андрієм Санніковим, якого засуджено на п’ятирічний термін ув’язнення. Вони є серед кількох десятків людей, засуджених за участь у протестах.

Протести розпочалися в Мінську та інших містах після того, як Лукашенка визнано переможцем на виборах 19 грудня і обрано на четвертий термін на посаді. У протестах проти результатів виборів взяли участь десятки тисяч людей. Приблизно 700 було заарештовано.

Уряди західних країн і опозиційні угруповання в Білорусі осудили суворе придушення опонентів уряду, а Сполучені Штати і Європейський Союз наклали санкції на уряд Лукашенка.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG