Спеціальні потреби

У Білорусі заарештовано осіб у зв’язку з вибухом у метро


Квіти біля входу до мінського метрополітену
Квіти біля входу до мінського метрополітену

У Білорусі органи влади затримали кількох осіб, запідозрених у причетності до вибуху в метрополітені в Мінську, в результаті якого загинуло 12 людей.

Щонайменше 200 людей отримали порання в результаті вибуху, який стався під час години пік на станції метро в центрі Мінська. Представники уряду кажуть, що це, очевидно, був «акт тероризму», тому що у вибуховому пристрої було багато невеликих металевих частин, метою яких було спричинити якнайбільше жертв.

Прокуратура каже, що вже затримано кількох осіб для проведення слідства. Комітет державної безпеки Білорусі заявив, що встановлено імовірного лідера бомбової атаки та що ведуться його розшуки.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав місце вибуху в понеділок, після чого негайно відбув на засідання Кабінету міністрів. Він сказав, що, на його думку, відповідальність за вибух несуть зовнішні сили, які намагаються підірвати мир і безпеку в країні, та додав, що буде зроблено все для знайдення осіб, відповідальних за вибух.

Тимчасом лідери опозиції висловлюють побоювання, що Лукашенко використає атаку для збільшення тиску на опозицію.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG