Спеціальні потреби

Білоруського правозахисника засуджено за несплату податків


Алесь Беляцький
Алесь Беляцький

У четвер білоруський суд засудив відомого правозахисника до чотирьох з половиною років позбавлення волі за ухиляння від сплати податків.

Алеся Беляцького – голову групи «Весна», яка надає юридичну і фінансову допомогу опозиційним активістам, було заарештовано після протестів щодо суперечливих президентських виборів 2010-го року.

Беляцький каже, що його арешт є політично мотивованим. Його адвокат має намір оскаржити вирок.

Суд пред’явив йому звинувачення в ухилянні від сплати податків після того, як польські та литовські чиновники надали інформацію про те, що Беляцький використовує гроші з рахунків «Весни» у цих країнах.

Беляцький, який перебуває у в'язниці із серпня цього року, був зобов’язаний сплатити 83 тисячі доларів штрафу.

Представники Європейського Союзу зазначають, що справа Беляцького є прикладом придушення дисидентів у Білорусі. ЄС і США ввели санкції проти режиму Лукашенка за переслідування активістів, які протестували проти фальсифікації виборів 2010-го року, під час яких Лукашенка було переобрано на ще один президентський термін.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG