Спеціальні потреби

Відставні військові намагалися повалити уряд Бангладеш


Мухаммад Масуд Раззак повідомив журналістам подробиці викритої змови.
Мухаммад Масуд Раззак повідомив журналістам подробиці викритої змови.

Представники збройних сил Бангладеш повідомили про викриття змови релігійних екстремістів, які планували усунути уряд.

Представники збройних сил Бангладеш повідомили про викриття змови релігійних екстремістів, які планували скинути уряд.

За словами бригадного генерала Мухаммада Масуда Раззака, змовники ставили за мету повалення уряду прем’єр-міністра Шейха Гасіни.

Військовий повідомив, що центр планування заколоту знаходиться за кордоном. У рамках розслідування заарештовано двох відставних офіцерів. В розшук оголошено ще одного – майора Зяуля Гака.

Повідомляється, що у змові брали участь 16 діючих та відставних військових офіцерів.

Змовники, буцімто, прагнули встановити у країні правління за ісламськими законами шаріату.

Прем’єр-міністр Гасіна, яка була обрана посаду на початку 2009-го року, оголосила війну екстремістським угрупуванням. Вона неодноразово повідомляла, що екстремісти прагнуть повалити її уряд.

У 2009-му році уряд прем’єра Гасіни вже стикався із військовою змовою. Бунт деяких прикордонних частин завершився загибеллю більше 70 осіб.

З часу здобуття незалежності 1971-му році Бангладеш багато раз проходив через військові перевороти, контр-перевороти та жорсткі політичні протистояння.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG