Спеціальні потреби

Уряд Бахрейну застосовував «надмірну силу» проти демонстрантів


Протести у Бахрейні (лютий, 2011р.)
Протести у Бахрейні (лютий, 2011р.)

Голова спеціальної комісії, яка розслідувала обставини безладів у Бахрейні у березні заявив, що уряд застосовував «надмірну силу» і піддавав затриманих протестувальників тортурам під час кривавого придушення демонстрацій.

У середу, Черіф Бассіоуні оприлюднив висновки звіту про поводження з демонстрантами під час очолених шиїтами протестів на підтримку демократичних реформ у керованому сунітами королівстві.

Незважаючи на виявлення застосування урядом надмірної сили під час розправи, у звіті зазначається, що доказів порушення у Бахрейні прав людини військовими силами регіону Перської затоки немає. У березні, сунітсько-мусульманська влада Бахрейну викликала очолені Саудівською Аравією військові сили для допомоги у придушенні протестів.

Король Бахрейну Гамад бін Іса аль-Халіфа привітав звіт, називаючи його «каталізатором позитивних змін» у країні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG