Спеціальні потреби

У Бахрейні закрито бюро комісії, яка розслідувала заворушення


Голови комісії, що розслідувала заворушення в Бахрейні, Шериф Бассіюні під час прес-конференції
Голови комісії, що розслідувала заворушення в Бахрейні, Шериф Бассіюні під час прес-конференції

Незалежна комісія, яка вела слідство в справі заворушень у Бахрейні, закрила своє бюро після того, як сотні людей вдерлися до приміщення і спричинили сутички з працівниками. В оприлюдненій у вівторок заяві комісія заявила, що продовжуватиме працю та що повідомлення ЗМІ про те, що вона не дійшла ніякого висновку – фальшиві.

Сутички сталися після повідомлень, що комісія звільнила органи влади від відповідальності за злочини проти людства під час насильницької урядової реакції на очолені шиїтами протести на підтримку демократії, в результаті яких загинули 32 особи.

П’ятичленна комісія заявила, що вона оприлюднить звіт, як і плановано, у жовтні.

Сунітські правителі Бахрейну запровадили воєнний стан під час придушення протестів, сотні людей заарештовано – переважно шиїтів – і 2000 було звільнено або тимчасово позбавлено роботи.

Уряд заперечив, що поліція систематично порушувала людські права, але звинуватив демонстрантів у тому, що їх протести релігійно мотивовані та інспіровані шиїтським Іраном.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG