Спеціальні потреби

У розпал сезону відпусток американські авіалінії змушені скасовувати рейси через нестачу персоналу


Найбільший авіаперевізник ​у США American Airlines скасовує сотні рейсів до середини липня - у самий розпал сезону відпусток - попри величезний попит на рейси з тим, як країна повертається до допандемічного життя, повідомляє CNN.

"Перші кілька тижнів у червні принесли безпрецедентні погодні умови у наших найбільших вузлах пересадок, що значно позначинось на нашій роботі й призвело до затримок, скасування рейсів та перебоїв у роботі нашого персоналу та планів пасажирів", - сказала прес-секретарка компанії Шеннон Гілсон.

За її словами, до цього додались проблеми із нестачею персоналу на тлі зростання попиту на перельоти. Тож у найближчі тижні буде скасовано близько 200 рейсів, каже авіаперевізник. Квитки людям обіціють компенсувати або перебронювати.

Загалом у США зростає проблема нестачі працівників у сфері обслуговування. Як пише Politico, за останні місяці нараховується понад 8 мільйонів і досі не закритих оголошень про найм.

Економісти кажуть, що причин нестачі робітників декілька. Частина працівників через пандемію із обережністю повертається до роботи, що передбачає контакт із людьми. Також роль відіграють і виплати від держави із безробіття, тож 14 американських штатів змушені були припинити надбавку до виплат, що мали тривати до вересня, закликаючи людей: "Час повертатись до роботи".

Щоб привабити персонал, чимало роботодавців, які пропонують некваліфіковану й малооплачувану роботу, серед яких ​McDonald’s, Amazon, Chipotle, Bank of America та Under Armour, обіцяють підвищити погодинну оплату, яка часто дорівнює мінімальній федерально встановленій, пише CNBC. Це призводить до "демократизації" ринку праці у США, кажуть експерти.

У матеріалі використані джерела: CNN, statista.com, Politico, CNBC

Дивіться також: Яструби звили гніздо поруч з вікном житлової квартири в центрі Нью-Йорка. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG