Спеціальні потреби

Російські атаки поранили немовля у Дніпрі у Міжнародний день невинних дітей – жертв агресії


Наслідки попередніх обстрілів Дніпра у квітні 2024 року. 4 червня Росія знову атакувала місто та поранила щонайменше 8 осіб, серед яких 2 дітей. Фото: Дніпропетровська ОВА через AP
Наслідки попередніх обстрілів Дніпра у квітні 2024 року. 4 червня Росія знову атакувала місто та поранила щонайменше 8 осіб, серед яких 2 дітей. Фото: Дніпропетровська ОВА через AP

Через російську атаку на місто Дніпро поранено щонайменше 8 людей, серед яких одномісячне немовля. Пошкоджено понад 30 приватних будинків та 11 багатоповерхівок.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак на каналі адміністрації у мережі Telegram.

У ніч на 4 червня 2024 року Росія завдала удару по Дніпровщині двома крилатими ракетами "Іскандер-К", випущеними з території тимчасово окупованого Криму, інформує Генштаб ЗСУ.

Обидві ракети збито зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил. Внаслідок падіння уламків після російського ракетного удару є пошкодження цивільної інфраструктури: виникла пожежа, пошкоджено півтора десятка авто, вибиті вікна у приватних будинках, багатоповерхівках та лікарні.

ЮНІСЕФ нагадує, що в Україні з початку ескалації війни у 2022 році загинуло та було поранено понад 2 тисячі дітей. Натомість сьогодні, у день російської атаки по Дніпру – Міжнародний день невинних дітей – жертв агресії.

"Діти – не ціль. Вони завжди повинні бути захищені", – заявили у ЮНІСЕФ. Україна.

Фото із наслідками російських обстрілів поширив член парламенту Нідерландів Рубен Брекелманс зі словами: "Не бачили сьогодні жодного фото з України? Це не тому, що немає російських атак (сьогодні в Харкові, Дніпрі, Херсоні та інших містах), а тому, що медіа про них менше повідомляють".

Нідерландський політик пообіцяв: "Поки триває війна, я буду ділитися цими зображеннями. Тому що Україна має нашу підтримку".

"Сьогодні День вшанування дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, – написав у мережі Х Микола Кулеба, уповноважений президента України з прав дитини (2014-2021). – Ми схиляємо голови і висловлюємо глибоку скорботу перед пам'яттю невинно убієнних, чиє дитинство вкрала Росія і чиї мрії ніколи не здійсняться... Вічна пам'ять янголяткам".

Світ повинен зробити все можливе, щоб притягнути до відповідальності кожного злочинця, причетного до смерті наших дітей. Світ має захистити кожну дитину, закликав Кулеба.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG