Спеціальні потреби

Американські дрібні підприємці освоюють азійський ринок


Чимало азійських країн останніми роками демонструють стабільне економічне зростання. З огляду на це, дедалі більше великих американських корпорацій починають приглядатися до перспектив ведення бізнесу у тих державах. Втім, через економічне сповільнення у США та Європі, а також дедалі зростаючий середній клас в Азії, про заокеанські перспективи ведення бізнесу почали задумуватися навіть малі компанії.

Джакарта. Відкриття клубу «Смоукінґ Джоз». На сцені грають рок, по залу ходять моделі. Все це для того, щоби заявити про відкриття нового елітного закладу. Для Джоел Розел – засновника і директора «Смоукінґ Джоз», ця подія стала початком його першого бізнесу за межами США:

«Я народився у США, провів там все життя. Втім, я багато подорожую закордон. Я раніше ніколи не був в Азії, але почуваюся тут як вдома».

Рішення Джоела почати бізнес в Азії є вже певним трендом, який започаткували великі корпорації. Багата на природні ресурси Індонезія, особливо на такі як вугілля, нафта та газ продовжує приваблювати більшість іноземних інвесторів. Відносно низький рівень зарплати по країні і політична стабільність підштовхнули міжнародні компанії до розширення в Індонезії виробництва. Втім, ці макроекономічні показники свого часу не переконали Джоела, який володіє чотирма ресторанами в американському місті Сент-Луїс, перебратися до Азії.

Його думку змінила випадкова зустріч з індонезійським бізнесменом та його дружиною, які приїжджали у США і зайшли в «Смоукінґ Джоз» повечеряти. Місцева їжа їх просто приголомшила. Так і зародилося це американсько-індонезійське партнерство. Джоел каже, що отримав позитивний досвід і переконаний, що його спеціальний рецепт барбекю і оригінальний стиль повільного приготування отримають популярність в Азії:

«Мені подобається, що там є величезна кількість людей, які ніколи не куштували барбекю по-американськи, тобто так як воно має смакувати».

Джоел та Семмі вже планують відкриття чергових ресторанів на Балі, в Сінгапурі та Тайвані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG