Спеціальні потреби

ООН попереджає про загрозу нового спалаху пташиного грипу


ООН попереджає про загрозу нового спалаху пташиного грипу
ООН попереджає про загрозу нового спалаху пташиного грипу

ООН попереджає про можливе повернення смертельного вірусу пташиного грипу H5N1, включно з мутантним штамом, який шириться країнами Азії та іншими регіонами.

У понеділок, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) повідомила, що мутантний штам вірусу H5N1, який, за ознаками, стійкий до наявних вакцин, з’явився у Китаї і В'єтнамі.

За даними ФАО, цього року у Камбоджі від пташиного грипу загинуло 8 людей, включно з шестирічною дівчинкою, яка померла цього місяця.

Вірус H5N1 вперше виявили у 2003 році. На час пікового спалаху захворювання на пташиний грип у 2006 році, вірус поширився на 63 країни. В більшості країн його вдалося подолати внаслідок масового знищення свійської птиці.

Одначе, повідомлення про випадки зараження вірусом H5N1 далі надходять з Бангладеш, Китаю, Єгипту, Індії, Індонезії та В'єтнаму.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG