Спеціальні потреби

Банкрутство Kodak завершує епоху фото плівки


Ентузіасти фото справи вважають, що цифрове фото не здатне повторити характеристики фото проявленого вручну.

Недавнє банкрутство корпорації Кодак – найбільшої американської компанії, яка почала свою роботу в фото та кіноіндустрії ще у 19-му столітті, відіб’ється не лише на її працівниках. Пересічним фотографам, які протягом багатьох років використовували у своїй роботі плівку, папір і хімікати виготовлені Кодаком, також є що втрачати.

Між цифровим друком і тим, коли ви проявляєте плівку і робите фотографії в лабораторних умовах, є значна відмінність. Не багато людей над цим задумуються. В лабораторії зображення фактично гравірується на папері, а цифрова фотографія – це просто чорнило на папері.

Зупинка виробництва Kodak тягне за собою втрату робочих місць тих людей, які виготовляли той чи інший матеріал. Втім компанія найімовірніше і далі існуватиме на ринку, але вже цифрових фотографій.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG