Спеціальні потреби

Голову МФВ Стросс-Кана судитимуть за американськими законами


Одного з найбільш впливових фінансистів світу, потенційного кандидата на президентське крісло у Франції, було знято з рейсу Нью-Йорк - Париж за кілька хвилин до відльоту.

Інцидент, за який Стросс-Кану загрожує ув’язнення, стався у цьому фешенебельному готелі у Мангеттені – «Софітель». За словами поліції, у першій годині дня в суботу, прибиральниця готелю зайшла у номер голови МВФ, який вийшовши голим з ванної кімнати, він напав на неї, однак постраждалій вдалося втекти.

Коли на місце події приїхала поліція, Стросс-Кана вже не було. Виглядає, що номер він залишив поспіхом, забувши навіть свій мобільний. В офіційній заяві готелю говориться, що менеджмент «Софітелю» ставиться до інциденту серйозно та готовий до повної співпраці з правоохоронцями.

Французькі туристи, гості «Софітелю», не приховують своїх емоцій.

«Це просто обурливо. Людині такого рівня поводитись таким чином, не годиться», - каже турист Чак Крюгер.

Новини про інцидент зайняли перше місце на французьких телеканалах.

Очікувалось, що у найближчі тижні Домінік Стросс-Кан, вірогідний висуванець від Соціалістичної Партії, оголосить свою кандидатуру на участь у президентських перегонах 2012 року. За результатами останніх опитувань громадської думки, він був найкращим кандидатом замінити на посаді Ніколя Саркозі. Почувши про інцидент, голова соціалістів Марітн Обрі, закликала французів утримуватись від остаточних висновків.

«Я закликаю кожного почекати на докази та поважати принцип презумпції невинності. Я прошу всіх бути стриманими, а соціалістів закликаю стояти об’єднаним фронтом», - заявила Мартін Обрі.

На його підтримку виступила і колишня кандидат на президентську посаду від соціалістів Сеґолен Руаяль.

«Мої думки у цей момент з його родиною, з його близькими та з людиною, яка зараз переживає нелегкі часи», - сказала Сеґолен Руаяль.

Дипломатичного імунітету у Стросс-Кана нема, тому справа буде розглядатися в американському суді за американськими законами. Так, відповідно до законів штату Нью-Йорк, у разі визнання його винним Стросс-Кану загрожує від 15 до 20 років ув’язнення за сексуальну наругу та від 3 до 5 років за насильне утримання людини.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG