Спеціальні потреби

У Єревані продовжуються сутички між демонстрантами і поліцією


Арешт протестувальника в Єревані.
Арешт протестувальника в Єревані.

У столиці Вірменії Єревані продовжуються сутички між поліцейськими частинами спеціального призначення і прихильниками ув’язненого політика.

Три озброєні особи, які забарикадувалися усередині поліцейського відділення два тижні тому, в п’ятницю були поранені в результаті перерстрілки з поліцією.

Орган влади кажуть, що озброєні особи відкрили вогонь першими і що пораненим усередині відділення особам надають допомогу три медики, яких тримають заложниками.

Поліція спеціального призначення застосувала кийки, світлошумові гранати і сльозогінний газ для того, щоб зупинити натовп, що наближався до поліцейського відділення. Під час заворушень затримано 165 людей. Понад 20 прихильників опозиції пізніше арештовано. Решту звільнено.

Протистояння викликало ряд антиурядових протестів, які відбуваються майже щовечора.

Все розпочалося з того, що 17 липня група із приблизно 30 озброєних чоловіків зайняла поліцейське відділення. Загинув один поліцейський, два отримали поранення і дев’ять взято заручниками.

Посольство США в Єревані у заяві висловило «глибоке занепокоєння з приводу поточної кризи із заручниками». А генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд закликав обидві сторони «без зволікання покласти край цій небезпечній ситуації».

Бойовики вимагають звільнення опозиційного політика Жирайра Сефіляна, звинуваченого у змові в метою викликати громадські заворушення, і відставки президента Сержа Сарксяна.

Дивіться також: В Україні відсутня вакцина, яка реально зупиняє поліомієліт - координатор USAID

В Україні відсутня вакцина, яка реально зупиняє поліомієліт - координатор USAID. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:01 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG