Спеціальні потреби

На саміті АТЕС Обама підкреслює важливість вільної торгівлі


Президент Обама з учасниками саміту ОТЕС
Президент Обама з учасниками саміту ОТЕС

Президент Барак Обама офіційно відкрив саміт лідерів азійсько-тихоокеанського регіону. День раніше узгіднено проект угоди про створення величезної зони вільної торгівлі в регіоні.

Президент Обама матиме також переговори з лідерами двадцяти інших країн, які належать до Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва. У заяві, яку буде оприлюднено наприкінці дня, згідно з передбаченнями, буде висловлено підтримку проекту угоди і висловлено занепокоєння з приводу боргової кризи в Європі, яка також може дестабілізувати економіки азійсько-тихоокеанського регіону.

У спільній заяві, зробленій у суботу, президент США і лідери восьми інших країн назвали щойно започатковане партнерство величезним кроком у напрямку взаємного пов’язання економік регіону.

За повідомленням Білого дому, під час пізнішої зустрічі з президентом Китаю Ху Цзіньтао президент Обама робив тиск на Китай щодо валютної політики і захисту прав інтелектуальної власності.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG