Спеціальні потреби

Анджеліна Джолі зняла фільм про війну у Боснії


Тематикою свого дебютного фільму Джолі обрала громадянську війну у Боснії у 90-их роках минулого століття. В ексклюзивному інтерв’ю Голосу Америки Анджеліна заявила, що у своєму фільмі «В краю крові і меду» вона хотіла зобразити терпіння та розуміння. В своєму останньому проекті володарка Оскарів, як сама говорить, стала за камеру, щоби показати жорстокість війни у Боснії:

«Чим більше я дізнавалася про цю війну і читала про неї, тим більше у мене з’являлося бажання донести до людей деталі про події тих часів, про насильство проти жінок. Тож я вирішила зняти фільм, який би допоміг подивитися на стосунки не просто чоловіка і дружини, але й на стосунки сестер, батьків, синів, матерів та дітей», - говорить Анджеліна Джолі.

Тож вона написала і зняла фільм «В краю крові і меду». Стрічка є історією кохання між мусульманською жінкою та сербським чоловіком, що відбувалася у Боснії і Герцеговині під час трирічного кривавого етнічного конфлікту. В ексклюзивному інтерв’ю «Голосу Америки» Джолі висловлює сподівання, що її фільм спровокує палкі дискусії на тему війни та тривалої боснійської боротьби, починаючи з укладення мирної угоди у 1995-му році:

«Я хочу, щоб люди пам’ятали боснійський конфлікт, пам’ятали, що тоді трапилося і віддали належне людям, які вижили у тому конфлікті. Хочу, щоб вони пам’ятали, що ця країна все ще переживає складні часи», - додає режисер.

Будучи посланцем доброї волі ООН і матір’ю шістьох дітей разом з партнером Бредом Пітом, Джолі часто звертає увагу світу на глобальні проблеми. Втім, цього разу все по-іншому, говорить вона:

«Цей фільм вперше відкрив мені світ з іншого боку. Тож ця стрічка значить для мене більше, ніж будь-яка інша до цього часу», - стверджує Джолі.

Фестиваль кіно в боснійській столиці Сараєво відзначив Джолі за її роботу ще на початку року навіть попри те, що на її адресу надійшло чимало критики від боснійських жертв сексуального насильства. До того ж на неї подавали до суду за звинуваченням у плагіаті сценарію фільму. Джолі говорить, що вдячна за роботу своїй боснійській команді, а також жертвам війни, організаціям та посадовцям, які надавали їй інформацію щодо тих подій та допомагали зі зйомками.

«Це не американське кіно про Боснію. Це кіно з одним американцем і багатьма боснійцями, іншими людьми з того регіону, разом з якими і була створена ця стрічка», - говорить Анджеліна Джолі.

Стрічка «В краю крові і меду» вийде на екрани у США 23-го грудня. Вона озвучена двома мовами – англійською і боснійською.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG