Спеціальні потреби

Делегація американських конгресменів прибула у Тайвань 


A delegation of American lawmakers pose for a photo after arriving at Songshan airport in Taipei, Taiwan on Sunday, Aug 14, 2022. (Taiwan Ministry of Foreign Affairs via AP)
A delegation of American lawmakers pose for a photo after arriving at Songshan airport in Taipei, Taiwan on Sunday, Aug 14, 2022. (Taiwan Ministry of Foreign Affairs via AP)

Делегація американських законодавців відвідує Тайвань через 12 днів після візиту до цієї острівної держави спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі, що викликало обурення в Китаї.

Пекін тоді у відповідь на візит Пелосі відправив у бік Тайваню військові кораблі та авіацію.

Делегацію з п'яти осіб у Тайвані очолює сенатор-демократ від штату Массачусетс Ед Маркі. За даними Американського Інституту у Тайвані, законодавці перебуватимуть в цій країні впродовж неділі та понеділка, у рамках їхнього візиту до Азії. До делегації входять четверо демократів і одна республіканка.

Вони зустрічаються із тайванськими високопосадовцями і обговорюють відносини США і Тайваню, регіональну безпеку, торгівлю, інвестиції та інші питання.

МЗС Тайваню у Твітері повідомило: "Заступник міністра (закордонних справ - ред.) Юі тепло привітав у Тайвані давнього друга сенатора Маркі та його міжпартійну делегацію з когресменами Гараменді, Ловенталь, Бейєр, Амата (Радеваген - ред.). Ми дякуємо конгресменам-однодумцям за вчасний візит та непохитну підтримку".

Тайванська телекомпанія транслювала відео приземлення урядового літака США близько 7 вечора в аеропорту Суншань у Тайбеї, столиці Тайваню.

Китай вважає Тайвань своєю територією і заперечує проти будь-яких офіційних контактів з іноземними урядами.

Дивіться також: Інтерв’ю Голосу Америки із міністром закордонних справ Тайваню

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG