Спеціальні потреби

Афганець убив військовослужбовця НАТО


Афганські солдати
Афганські солдати

Північноатлантичний союз повідомив, що у південному районі Афганістану чоловік у формі афганського солдата застрелив військовослужбовця НАТО. Це найновіша з атак проти військового міжнародних сил.

Подробиць інциденту, що стався у вівторок, не подано, але представники афганської поліції кажуть, що це сталося в районі Марджа у провінції Гельманд.

Командир афганської армії Саїд Маллук заявив, що під час попереднього слідства у справі інциденту афганський солдат заявив, що він випадково убив військовослужбовця НАТО.

Минулого тижня Франція повідомила про виведення своїх бойових частин з Афганістану на рік раніше, тобто у 2013 році, після того, як афганський солдат застрелив чотирьох французьких військових під час навчань у східному районі Афганістану.

Минулого місяця афганський солдат застрелив американця на півні Афганістану, а в грудні афганський солдат застрелив двох солдатів Французького іноземного легіону.

Представники НАТО кажуть, що такі інциденти – відокремлені випадки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG