Спеціальні потреби

В атаці на Міністерство оборони Афганістану загинуло двоє людей


Афганський солдат
Афганський солдат

У понеділок чоловік у формі афганського військовослужбовця відкрив вогонь в будинку Міністерства оборони в Кабулі, вбиваючи щонайменше двох людей. Це вже третя така атака на важливий об’єкт за несповна тиждень.

Представник Міністерства оборони генерал Мохаммад Загір Азімі заявив, що нападник мав пояс з вибухівкою, але загинув перед тим, як зміг його підірвати. Семеро людей отримало поранення.

Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання Талібан, кажучи, що вона була скерована проти міністра оборони Франції Жерара Лонґуе. Французькі офіційні особи кажуть, що французький міністр оборони в час атаки не був в будинку.

Інцидент в будинку Міністерства оборони – це найновіша із ряду атак на афганські органи безпеки нападників у військових або поліцейських формах.

В суботу в східній провінції Лагман афганський солдат застрелив п’ятьох військовослужбовців НАТО і чотирьох афганських солдатів. День раніше в південному районі Афганістану нападник-смертник у формі службовця поліції вбив начальника поліції провінції Кандагар.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG