Спеціальні потреби

Президент Карзай підтримав переговори між США і Талібаном


Президент Карзай підтримав переговори між США і Талібаном
Президент Карзай підтримав переговори між США і Талібаном

Президент Афганістану Гамід Карзай привітав переговори між афганським Талібаном і Сполученими Штатами, а також плани цього угруповання відкрити своє представництво в Катарі.

В оприлюдненій у середу заяві президент Карзай сказав, що він згідний з тим, що переговори між Талібаном і США доведуть до встановлення офісу Талібану в Катарі. У заяві додано, що переговори можуть зберегти Афганістан від війни, таємних змов і вбивств невинних людей».

У вівторок афганське угруповання Талібан повідомило, що воно досягло «початкової угоди» про встановлення свого першого закордонного політичного бюро в Катарі.

Повідомлення про це надійшло електронною поштою від представника Талібану. В ньому також закликається до звільнення в’язнів з Гуантанамо.

Проте у заяві не згадується афганського уряду, який Талібан називає «маріонетковим режимом».

У вівторок Сполучені Штати заявили, що рішення Талібану про відкриття зв’язкового бюро в Катарі «може відіграти позитивну роль у закінченні війни в Афганістані».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG