Спеціальні потреби

Афганістан проти міжнародного втручання у внутрішню політику


Кандидати, які програли на виборах до афганського парламенту, очікують відновлення праці спеціального виборчого трибуналу
Кандидати, які програли на виборах до афганського парламенту, очікують відновлення праці спеціального виборчого трибуналу

Чверть афганських парламентарів, обраних у ході минулорічних виборів, потрібно позбавити мандатів. У цьому переконані законодавці, які звернулися до міжнародної спільноти по допомогу. У відповідь на це уряд Афганістану попередив, що не допустить будь-якого міжнародного втручання у внутрішню політику країни.

У неділю афганські законодавці звернулися до ООН з проханням скасувати рішення спеціального трибуналу, створеного президентом Гамідом Карзаєм, який розслідував порушення під час минулорічних виборів. Згідно з рішенням суду, 62 з 249 депутатів було обрано нелегітимно.

Речник президента Карзая сказав у понеділок, що це внутрішньополітичне питання, і будь-яке втручання ззовні буде розглядатися, як порушення суверенітету країни.
Втім парламентарі в неділю винесли вотум недовір’я п’ятьом представникам Верховного суду і заявили, що не будуть підпорядковуватися рішенню спеціального трибуналу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG