Спеціальні потреби

В Туреччині відбувається зустріч президентів Афганістану та Пакистану


Зустріч президентів у Стамбулі: Абдулла Гюль (Туреччина), Асіф Алі Зардарі (Пакистан), Гамід Карзай (Афганістан)
Зустріч президентів у Стамбулі: Абдулла Гюль (Туреччина), Асіф Алі Зардарі (Пакистан), Гамід Карзай (Афганістан)

У Стамбулі відбувається зустріч президента Афганістану Гаміда Карзая з президентом Пакистану Асіфом Алі Зардарі. Це їх перша зустріч з часу вбивства голови афганської делегації на мирні переговори, колишнього президента Бургануддіна Раббані. Це вбивство посилило напруження між обома країнами.

Господарем зустрічі є президент Туреччини Абдулла Гюль.

Зустріч відбувається за день до міжнародної конференції в питанні Афганістану і серед вимог з боку американських та афганських офіційних осіб, щоб Пакистан робив більше щодо схованок екстремістів на своїй території.

Афганістан запідозрює Пакистан у причетності до вбивства Бургануддіна Раббані, хоча Пакистан заперчує це звинувачення.

У вівторок президенти Карзай і Зардаді мали окремі зустрічі з президентом Туреччини, після чого відбулася тристороння зустріч. Турецькі дипломати, які не бажали називати своїх прізвищ, заявили, що Туреччина розраховує на врегулювання відмінностей думок між Афганістаном і Пакистаном, щоб обидві країни могли співпрацювати задля миру в Афганістані. Передбавчається також, що Афганістан і Пакистан підпишуть угоду про співпрацю в галузі безпеки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG