Спеціальні потреби

Президенти Афганістану та Пакистану обмірковують питання мирного процесу


Президент Афганістану Гамід Карзай відвідує Пакистан
Президент Афганістану Гамід Карзай відвідує Пакистан

Президент Афганістану Гамід Карзай відвідує Пакистан уперше після того, як в результаті військової операції США було виявлено місце перебування та вбито Осаму бін Ладена, який переховувався в Пакистані.

Попри напруженість у відносинах між обома країнами після знешкодження Осами бін Ладена, Карзай має намір перебувати в країні два дні та провести переговори з президентом Пакистану Асифом Алі Зардарі та прем’єр-міністром Резою Гілані. На час візиту заплановано наради спільної мирної комісії.

Раніше Карзай заявляв, що для боротьби з тероризмом військові зусилля потрібно зосередити на Пакистані, а не на Афганістані.

На порядку денному переговорів обговорення співпраці в напрямку боротьби з тероризмом та зміцнення торговельних та ділових зв’язків між обома країнами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG