Спеціальні потреби

Гілларі Клінтон: Афганістан мусить проводити реформи


Держсекретар США Гілларі Клінтон і президент Афганістану Гамід Карзай під час конференції у Бонні
Держсекретар США Гілларі Клінтон і президент Афганістану Гамід Карзай під час конференції у Бонні

Державний секретар США Гілларі Клінтон заявила, що Сполучені Штати готові підтримати Афганістан, але що ця країна мусить проводити реформи, взяти на себе відповідальність за свою безпеку і будувати демократичну систему на основі верховенства права.

Таку заяву пані Клінтон зробила в німецькому місті Бонн на глобальній конференції з питань Афганістану.

Президент Афганістану Гамід Карзай заявив учасникам конференції, що після виведення військ НАТО з його країни у 2014 році Афганістанові буде потрібна міжнародна допомога протягом щонайменше десяти років.

Він сказав делегатам, що Афганістан не хоче бути тягарем і залежати від щедрості міжнародної громадськості. Проте він додав, що для того, «щоб наш успіх був певен, і наш поступ таким, що не підлягає відміні», афганському народу потрібна «ваша постійна підтримка» ще протягом десятиліття.

У конференції в Бонні беруть участь делегати із понад 80 країн, проте Пакистан бойотує міжнародне зібрання, протестуючи таким чином проти атаки військ НАТО на його прикордонний пункт, у результаті чого загинули 24 пакистанські солдати.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG