Спеціальні потреби

У результаті самогубної атаки на поліцейське відділення в Афганістані були вбиті й поранені


Афганські сили безпеки на місці самогубної атаки 22 грудня в провінції Кандагар
Афганські сили безпеки на місці самогубної атаки 22 грудня в провінції Кандагар

Афганські офіційні особи кажуть, що в результаті самогубної атаки в п’ятницю в південній провінції Кандагар загинуло щонайменше шестеро службовців поліції і 10 отримали поранення.

Нападник врізався своєю замінованою військовою машиною Humvee у відділення поліції в районі Майванд. Великий вибух спричинив пошкодження об’єкту і сусідніх цивільних будинків. Про це повідомив «Голосу Америки» начальник регіональної поліції Султан Мохаммад.

«Вартові при першому в’їзді до об’єкту намагалися зупинили Humvee, в якому було приблизно три тисячі кілограмів вибухівки, і відкрили по ньому вогонь, але нападнику вдалося під’їхати до других воріт, де він підірвав вибухівку.

Відповідальність за атаку негайно взяло на себе угруповання Талібан.

Мохаммад визнав, що повстанці Талібану в недавніх атаках на полі бою в Кандагарі та в сусідній провінції Гельманд захопили деяку кількість машин Humvee і часто використовують їх в атаках проти афганських військових.

Джерела місцевої поліції заявили, що кількість жертв була більшою, ніж про це офіційно повідомили.

Атака в п’ятницю сталася через кілька годин після несподіваного візиту до Афганістану віце-президента США Майка Пенса, де він зустрівся з американськими військами на базі ВПС Баграм і подякував їм за службу.

Дивіться також: Прикраси ручної роботи від майстрів з Ужгорода знаходять клієнтів по всьому світу

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG