Спеціальні потреби

Карзай: атаки Талібану сприяють продовженню іноземної присутності


Президент Афганістану Гамід Карзай
Президент Афганістану Гамід Карзай

Президент Афганістану Гамід Карзай закликав угруповання Талібан припинити атаки, кажучи, що відновлена хвиля насильства служить лише продовженню іноземної присутності в країні.

Карзай зробив заяву у вівторок, наступного дня після того, як у результаті атак екстремістів загинуло четверо цивільних, 11 службовців афганських сил безпеки і 36 екстремістів.

Звертаючись до студентів коледжу в Кабулі, Карзай сказав, що хвиля насильства з боку Талібану не приносить користі ісламу, мусульманам чи афганському народу.

Угруповання Талібан взяло на себе відповідальність за координовані атаки на посольства, урядові будинки і бази НАТО. Атаки закінчилися в понеділок. Проте афганські та американські офіційні особи у відповідальності за атаки звинувачують базоване в Пакистані угруповання Гаккані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG