Спеціальні потреби

Карзай не виключає дострокових президентських виборів


Президент Гамід Карзай
Президент Гамід Карзай

В Афганістані, можливо, відбудуться дострокові президентські вибори для запевнення того, що афганці не будуть обирати главу держави в час, коли відбуватиметься виведення іноземних військ з країни.

Президент Гамід Карзай повідомив про можливість проведення виборів наступного року, а не у 2014 році. Він сказав про це на прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном.

Карзай сказав, що він обговорював таку можливість у колі своїх співробітників, але що не було винесено будь-якого рішення.

Термін Карзая на президентській посаді закінчується у 2014 році, якраз тоді, коли міжнародні війська мають залишити країну. Висловлюється занепокоєння, що вибори в час, коли афганські війська перебиратимуть відповідальність за безпеку в країні, може створити надто велике напруження.

Карзай вийшов переможцем на на другий п’яти-річний термін у 2009 році. Конституція Афганістану забороняє йому кандидувати на третій термін.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG