Спеціальні потреби

Талібан заперечує смерть мулли Омара


Протести проти мулли Омара
Протести проти мулли Омара

У середу речник Талібану заявив, що повідомлення про смерть лідера Талібану в Афганістані мулли Омара було надіслано після того, як телефони та вебсайти афганського Талібану були взламані хакерами. В хакерській атаці Талібан звинуватив розвідувальні служби США.

Інформація про смерть мулли Омара надходила і раніше. У березні в телевізійних новинах Афганістану було повідомлено про те, що він був вбитий агентами пакистанського розвідувального агенства.

За голову напівсліпого мулли Омара США обіцяють 10 мільйонів доларів. Він керував Афганістаном в 90-х роках, коли по всій країні були встановлені жорсткі закони, які, зокрема, забороняли дівчатам навчатися.

Також у середу влада повідомила, що у південному місті Кандагар у результаті перестрілки з талібами загинуло троє афганським поліцейських, включно з регіональним шефом поліції. Також було вбито два бойовики.

У північному місті Мазар-і-Шаріф, у результаті вибуху бомби, що була закладена у велосипед, загинули чотири цивільні особи, включно з дитиною, а ще 10 було поранено.

Загострення протистояння з Талібаном відбуваєтсья у тої час, коли американські та інші війська НАТО готуються до виходу з Афганістану та передачі контролю за безпекою в країні до рук афганської влади.



  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG