Спеціальні потреби

Президент Карзай попередив НАТО щодо жертв серед цивільних


Президент Гамід Карзай під час прес-конференції в Кабулі
Президент Гамід Карзай під час прес-конференції в Кабулі

Президент Афганістану Гамід Карзай заявив, що обстріл житлових будинків під час операцій проти екстремістів не буде дозволений. Він зробив таку заяву в рамках чинення дедалі більшого тиску на американські та натовські війська щодо жертв серед цивільного населення.

Карзай заявив у вівторок, що афганський народ вже довше не може терпіти атак і що коли бомбардування продовжуватимуться, тоді очолену США коаліцію афганці можуть вважати «окупаційними силами».

Він прокоментував інцидент наступного дня після того, як зробив «останнє остереження» щодо жертв серед цивільного населення.

НАТО вибачилося за смерть дев’ятьох цивільних, які загинули в неділю, в результаті повітряного удару в провінції Гельманд. Афганські органи влади кажуть, що були знищені два доми і що загинуло 14 людей.

Представник Білого дому заявив у неділю, що Сполучені Штати поділяють занепокоєння Карзая щодо жертв серед цивільних.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG