Спеціальні потреби

Афганський військовий пілот застрелив вісьмох американських солдатів


Після інциденту в Кабулі
Після інциденту в Кабулі

Офіційні особи повідомили, що в середу в Кабулі афганський військовий пілот відкрив вогонь у солдатів НАТО, вбиваючи вісьмох із них, і одного контрактника. Це найсерйозніший інцидент з 2001 року, коли почалася війна в Афганістані.

Міністерство оборони Афганістану заявило, що пілот з довгим стажем служби вбив коаліційних солдатів під час суперечки в кімнаті для нарад афганських військово-повітряних сил у кабульському аеропорту. Пілот загинув під час перестрілки.

Пентагон заявив, що усі вбиті були американцями. НАТО заявило, що вбиті були коаліційними інструкторами. Поранення отримало також п’ятеро службовців афганських сил безпеки.

НАТО осудило атаку. Те саме зробив і президент Афганістану Гамід Карзай, який доручив провести розслідування.

Представники Міністерства оборони Афганістану відкинули твердження угруповання Талібан, що нападник був екстремістом у військовій формі.

Цей інцидент був найновішим у ряді атак з боку афганських сил безпеки або когось, хто прикидався на них.

Тимчасом афганські офіційні особи повідомили, що війська впіймали 71 із 488 в’язнів, які в неділю через 300-метровий тунель втекли на волю у південному районі провінції Кандагар.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG