Спеціальні потреби

НАТО проведе слідство в справі смерті цивільних в Афганістані


Верховний командувач американських і натовських сил в Афганістані генерал Дейвид Петреус доручив провести слідство у зв’язку із ще одним випадком імовірних смертей серед цивільного населення в результаті повітряних ударів. Ідеться про випадкову смерть двох афганських дітей.

У середу генерал Петреус тимчасово припинив повноваження командувача сухопутних військ і команди вертольота, які були причетні до найновішого інциденту у східній провінції Кунар.

Афганські офіційні особи кажуть, що в результаті повітряного удару коаліційних військ у вівторок загинули два хлопці, які зрошували поля в районі Човкай. Представник НАТО сказав, що атака була скерована проти ймовірних повстанців, які закладали міну на дорозі.

У середу Петреус оприлюднив заяву, в якій сказав, що частина коаліційних військ, яка займається знешкодженням ворожої зброї, ненавмисно обстріляла цивільних, ящо працювали на полях і займалися меліораційними роботами.

Командувач коаліційних військ доручив провести перегляд директив щодо застосування сили всіма екіпажами бойових вертольотів. Він сказав, що результати розслідування можуть довести до дисциплінарних заходів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG