Спеціальні потреби

Петреус сподівається «гарячого афганського літа»


Генерал Дейвид Петреус під час інтерв’ю в Кабулі
Генерал Дейвид Петреус під час інтерв’ю в Кабулі

Верховний командувач коаліційних військ в Афганістані генерал Дейвид Петреус заявив, що бої з повстанцями, за всіма ознаками, в найближчих місяцях посиляться, з можливістю того, що він назвав «сенсаційними атаками». Генерал Петреус зробив таку заяву в інтерв’ю інформаційному агентству Ассошіейтед Пресс. Він сказав, що сили НАТО готуються на випадок хвилі атак, які можуть бути «неперебірливими за своїм характером», включно із самогубними атаками, в яких гинуть цивільні.

Генерал Петреус сказав, що додаткові сили, надіслані до Афганістану для боротьби з повстанцями, і далі роблять поступ, але схарактеризував цей поступ як «делікатний і такий, що може змінитися». Однак він остеріг, що це літо може бути так само насильницьким, а може навіть більш насильницьким від минулого літа.

Він сказав, що представники розвідки сподіваються збільшення насильства в час, коли повстанці намагатимуться відбити опорні пункти в південному районі країни.

Незважаючи на ці проблеми, Петреус сказав, що, на його думку, можливим буде розпочати виведення деяких американських військ вже в липні, як було заплановано.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG