Спеціальні потреби

В Афганістані чергові кровопролиття внаслідок нападів бойовиків-смертників


В Афганістані чергові кровопролиття внаслідок нападів бойовиків-смертників
В Афганістані чергові кровопролиття внаслідок нападів бойовиків-смертників

На півдні Афганістану внаслідок вибуху автомобіля у місті Лашкар Гах загинуло щонайменше двоє людей. Лашкар Гах є центральним містом провінції Гільменд, яка лежить на афгансько-пакистанському кордоні.

За повідомленнями високопосадовців, вибух стався у вівторок вранці перед поліцейським відділком у густонаселеному районі міста. Внаслідок нападу зазнали поранень щонайменше 26 осіб, серед них 10 поліцейських.

Відповідальність за напад взяли на себе бойовики Талібану.

Лашкар Гах є одним із семи регіонів, у яких коаліційні війська в липні передали контроль афганським силам безпеки в рамках першої хвилі виведення військ НАТО.

Напад стався два дні після того як у неділю ввечері афганський співробітник посольства США в Афганістані, застрелив одного американського громадянина та поранив іншого на території посольства.

Інший інцидент стався у провінції Герат. За словами високопосадовців, на придорожній бомбі підірвався пасажирський автобус. Внаслідок вибуху загинуло щонайменше 16 осіб, серед яких 11 дітей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG