Спеціальні потреби

Права жінок в Афганістані - під загрозою


Права жінок в Афганістані - під загрозою
Права жінок в Афганістані - під загрозою

За твердженням двох провідних у світі гуманітарних органзацій, права жінок в Афганістані перебуватимуть під загрозою після виведення з тієї розтерзаної війною країни міжнародних військ.

В окремих звітах, оприлюднених у понеділок, базовані у Великобританії організації Oxfam та ActionAid вказують на поліпшення стану прав афганських жінок з часу очоленого США вторгнення, проте вони зазначають, що такі здобутки крихкі та можуть бути відмінені.

За влади Талібану у 1990 роках, жінкам в Афганістані було заборонено працювати, отримувати освіту чи виходити на вулицю, без супроводу чоловіка.

За приблизними підрахунками Оxfam, понад два з половиною мільйони дівчат тепер ходять до школи. Проте організація зазначає, що такі здобутки в сфері жіночих прав можуть бути втрачені внаслідок «прискореного процесу досягнення миру».

Організація ActionAid закликає жінок відігравати роль у будь-якій політичній розв’язці десятирічної війни.

Згідно з результатами опитування, проведеного організацією, переважаюча білшість афганських жінок занепокоєна можливістю повернення Талібану до влади. Понад третина респондентів вважає, що ситуація в Афганістані погіршиться після виведення з країни іноземних військ.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG