Спеціальні потреби

Терорист-самогубець напав на автоколону в Афганістані


A
A

Згідно з повідомленням афганської влади, терорист-нападник в`їхав у начиненій вибухівкою машині в автоколону, яка належала силам з відбудови Афганістану, пов`язаної з НАТО.

Речник губернатора провінції заявив у четвер, що атака сталася в місті Лашкаргах, яке є адміністративним центром Гільменда. Терорист врізався в колону автомашин, коли вони проїжджали біля будинку управління освітою. Серед загиблих – одна дитина та троє дорослих. Також 31 людина, за інформацією місцевої влади, була поранена; з них 3 – іноземці, два чоловіки та одна жінка. Усі жертви – цивільні особи.

Щонайменше 17 автомашин було пошкоджено, декілька – вибухнуло. Аляьнс відмовився коментувати атаку. Поки що жодна з терористичних сил не взяла відповідальності за атаку.

Президент країни Гамід Карзай, який на цей момент перебував з візитом в Італії, засудив теракт, поклавши відповідальність на «ворогів» афганського народу та назвавши його антигуманним і антиісламським. Аляьнс передав контроль за безпеку в місті Лашкаргах у руки місцевої влади минулого року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG