Спеціальні потреби

Сили НАТО вбили лідера мережі Гаккані


Готель у Кабулі, який атакувавли ісламські екстремісти
Готель у Кабулі, який атакувавли ісламські екстремісти

Командування Північноатлантичного союзу повідомило про смерть високопоставленого лідера мережі Гаккані, запідозреного у допомозі екстремістам, які цього тижня атакували готель у Кабулі.

В оприлюдненій у четвер заяві сказано, що сили НАТО вбили Ісмаїла Джана та кількох бойовиків угруповання Гаккані в результаті повітряного удару в провінції Пактія, неподалік кордону з Пакистаном. Згідно з заявою, Джан був заступником високопоставленого командувача Гаккані в Афганістані й очолював групу бойовиків, яка атакувала афганські та коаліційні війська, починаючи з 2010 року.

П’ятигодинна координована облога готелю Іnter-Continental у Кабулі озброєними екстремістами закінчилася в середу після того, як дев’ять нападників або підірвали себе, або були вбиті афганськими та натовськими військами. В результаті атаки загинуло одинадцять людей, включно з афганськими працівниками готелю, поліцейськими і гостем – іспанцем. Восьмеро інших осіб отримало поранення.

У відповідальності за атаку НАТО звинуватило мережу Гаккані, що співпрацювала з угрупованням Талібан, яке також взяло на себе відповідальність за атаку.

У четвер у двох окремих вибухах на півдні Афганістану загинуло двоє натовських солдатів. Подробиць не подано.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG