Спеціальні потреби

В Афганістані затримано екстреміста в традиційному жіночому одязі


Жінка в традиційному мусульманському одязі
Жінка в традиційному мусульманському одязі

В Афганістані дедалі більше екстремістів носять жіночий одяг, щоб уникнути затримання або арешту силами безпеки. Альянс НАТО повідомив, що під час найновішого випадку афганські та коаліційні війська затримали високопоставленого лідера екстремістів, який був в традиційному мусульманському жіночому одязі.

Представник коаліційних сил повідомив, що лідера Ісламського руху Узбекистану заарештовано в понеділок під час операції у східній провінції Кундуз. НАТО заявило, що командир екстремістів був відповідальний за планування атак, включно з самогубними атаками, проти афганських сил безпеки.

За повідомленням НАТО, протягом останніх двох місяців було кілька випадків затримання чоловіків у жіночому одязі (бурка), які таким способом хотіли уникнути затримання афганськими силами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG