Спеціальні потреби

В Афганістані вбито зведеного брата президента Карзая


Ахмед Валі Карзай
Ахмед Валі Карзай

У своєму дому в провінції Кандагар був убитий Ахмед Валі Карзай, зведений брат президента Афганістану Гаміда Карзая. Президент Карзай заявив репортерам у Кабулі, що смерть його молодшого брата віддзеркалює страждання афганського народу.

Офіційні афганські особи кажуть, що Валі Карзай, як здається, був убитий одним зі своїх особистих охоронців. Мотив убивства поки що невідомий.

Високопоставлений американський командувач в Афганістані генерал Дейвид Петреус заявив, що він осуджує вбивство Валі Карзая та що сили НАТО підтримають зусилля афганського уряду, щоб відповідальних за вбивство осіб притягнути до судової відповідальності.

Ахмед Валі Карзай був головою провінційної влади і одним з найвпливовіших лідерів у південному Афганістані. Його часто звинувачували у причетності до корупції. У листопаді минулого року в повідомленні американських дипломатів, оприлюдненому у «ВікіЛікс», було зроблено натяки, що Валі Карзая «загально вважалося корумпованою людиною і контрабандистом наркотиків». Однак він повторно заперечував ці звинувачення.

В недалекому минулому проти Валі Карзая було вчинено щонайменше дві спроби вбивства

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG