Спеціальні потреби

В Афганістані вбито екс-президента країни Раббані


Бургануддін Раббані
Бургануддін Раббані

Нападник-смертник убив колишнього президента Афганістану Бургануддіна Раббані, який вів мирні переговори з Талібаном.

Вибух стався у пізніх годинах у вівторок у резиденції екс-президента у Кабулі.

За повідомленням поліції, бомбіст прибув до будинку Раббані, аби обговорити мирний процес. Відтак, він приступив до екс-президента, щоб з ним привітатися, і підірвав вибухівку, заховану в його тюрбані.

У заяві, представники НАТО покдадають відповідальність за атаку на двох бомбістів-смертників, кажучи, що вони удавали, що хочуть вести переговори про примирення.

Повідомляється, що крім Раббані загинуло ще четверо людей. Серйозні поранення отримав радник президента Гаміда Карзая, Масум Станекзай, який був присутнім на зустрічі.

Раббані очолював Високу раду миру Афганістану, яку створив президент Карзай для пошуків політичного покінчення з війною в країні.

Сьогодні Карзай мав зустріч у Нью-Йорку з президентом Бараком Обамою. Виступаючи разом з американським президентом, Карзай засудив атаку, кажучи, що Раббані віддав своє життя за Афганістан і за мир. Обама заявив, що смерть колишнього президента посилить рішучість США працювати з афганцями для досягнення миру.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG