Спеціальні потреби

В Афганістані проходять акції протесту


Протести у Кабулі
Протести у Кабулі

Напередодні 10-ої річниці очоленого силами США військового вторгнення в Афганістан, сотні афганців вийшли на вулиці Кабула, вимагаючи негайного виведення з країни міжнародних військ.

Люди зібралися в столиці Афганістану з плакатами, на яких були написи з осудом вторгнення. Пікетувальники також покладають відповідальність на США та їх союзників за жертви серед цивільного населення. У ході демонстрації, деякі учасники підпали американський прапор.

Мітингом відзначено 10 річницю вторгнення в Афганістан 7-го жовтня, 2001 року внаслідок якого був повалений режим Талібану.

Нині в Афганістані перебуває понад 130 тисяч іноземних військовослужбовців, переважно з США.

Міжнародні сили розпочали процес поетапної передачі відповідальності за безпеку в країні афганській армії та поліцейським. Згідно з встановленим графіком, всі іноземні бойові підрозділи будуть виведені з Афганістану до кінця 2014 року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG