Спеціальні потреби

Справу щодо секретних документів, знайдених в резиденції Байдена, розслідуватиме спеціальний прокурор 


Будинки Джо Байдена у містах Вілмінгтоні та Рехобот Біч були перевірені після того, як стало відомо про виявлені секретні документи у колишньому офісі президента у Центрі Дипломатії та Глобального залучення імені Пенна-Байдена у Вашингтоні.
Будинки Джо Байдена у містах Вілмінгтоні та Рехобот Біч були перевірені після того, як стало відомо про виявлені секретні документи у колишньому офісі президента у Центрі Дипломатії та Глобального залучення імені Пенна-Байдена у Вашингтоні.

Мін'юст США призначив спеціального прокурора, щоб розслідувати справу щодо секретних документів, знайдених в приватній резиденції президента США Джо Байдена, а також в його колишньому офісі. Про це прокурор США Меррік Гарленд повідомив під час брифінгу для преси у четвер. Він оголосив, що посаду спеціального прокурора обійме колишній федеральний прокурор США Роберт Гур.

Гур у своїй заяві пообіцяв "проводити відповідне розслідування справедливо, безсторонньо та безпристрасно". "Я маю намір слідувати за фактами швидко і ретельно, без страху чи вподобань, і я високо цінуватиму довіру до мене у виконанні цієї служби", - заявив він.

Раніше в четвер Білий дім підтвердив, що адвокати президента США Джо Байдена виявили та передали Міністерству юстиції записи часів адміністрації Барака Обами, що досі перебували у гаражі резиденції Байдена у Вілмінгтоні, штат Делавер.

Видання Axios цитує спеціального радника Річарда Заубера, який сказав, що серед особистих і політичних документів було виявлено “невелику кількість додаткових записів адміністрації Обами-Байдена з грифом таємно”.

Знайдені папери датуються часом, коли Джо Байден був віце-президентом.

Будинки Байдена у містах Вілмінгтоні та Рехобот Біч були перевірені після того, як стало відомо про виявлені секретні документи у колишньому офісі президента у Центрі Дипломатії та Глобального залучення імені Пенна-Байдена у Вашингтоні.

Усі документи у вілмінгтонській резиденції, крім одного, були знайдені на складі в гаражі. Крім того, документ на одну строрінку «був виявлений серед збережених матеріалів у сусідній кімнаті», - повідомив Заубер.

У Рехобот Біч документів не виявлено.

У заяві Білого дому не надали подробиць щодо вмісту виявлених записів. Адвокати президента заявили, що вже завершили перевірку документів і «продовжуватимуть співпрацювати з Департаментом юстиції», якому їх передано.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG