Спеціальні потреби

Держсекретар Клінтон завершує відвідини Пакистану


Держсекретар США Гілларі Клінтон, яка відвідує Пакистан, знову захищала політику Сполучених Штатів щодо регіону, населення якого дедалі більш незадоволене з приводу хвилі насильства.

В п’ятницю вона мала зустріч з групою племінних лідерів з неспокійного північно-західного регіону Пакистану. Один законодавець закликав Клінтон намагатися шляхом переговорів закінчити конфлікт в Афганістані і опісля поширити мирні зусилля на Пакистан.

Пані Клінтон привітала пропозицію про переговори. Проте вона звернула увагу на те, що Сполучені Штати вдалися до заходів після того, як Талібан відмовився видати лідерів аль-Кайди, відповідальних за атаки 11 вересня 2001 року.

У четвер у місті Лахор держсекретар Клінтон сказала групі студентів університету, що їй важко повірити, що пакистанський уряд не може спіймати лідерів аль-Кайди, якби цього дійсно прагнув.

З інших подій, пов’язаних з атаками 11 вересня 2001 року. Пакистанські війська, які ведуть дії проти опорних пунктів Талібану неподалік кордону з Афганістаном, знайшли паспорт члена аль-Кайди, яка планувала атаки.

У німецькому паспорті було прізвище Саїд Бахаджі, яке тотожне з прізвищем чоловіка, що, як вважається, був членому терористичної організації в Гамбурзі. Він також був тісно пов’язаний з Мохаммедом Аттою, лідером повітряних піратів, які захопили літаки. Документ вказує на те, що Бахаджі прибув до Карачі 4 вересня 2001 року.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG