Спеціальні потреби

Обама: США віддані боротьбі з глобальним потеплінням





Президент США Барак Обама на кліматичному саміті, що проходить у Нью-Йорку в рамках цьогорічної сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, запевнив світ у відданості Сполучених Штатів справі боротьби з глобальним потеплінням. США, за словами Обами, розпочали боротьбу повільно, але тепер готові діяти.

Час невпинно спливає, попереджає президент США. «Безпека і стабільність кожної країни та усіх народів світу, наш розвиток та здоров’я під загрозою», - зазначив Обама.

Кліматичний саміт, що зібрав багатьох учасників 64-ої сесії Генасамблеї ООН, - найбільше зібрання світових лідерів, на якому розглядають проблему глобального потепління.

До присутніх із закликом діяти заради майбутнього також звернувся генсекретар ООН Пан Ґі Мун:

«Науковці попереджають, що у нас залишилось десять років аби уникнути найгіршого сценарію».

Під час засідання, присвяченого кліматичним змінам, науковці, активісти та політики говорили про проблеми та шляхи їх вирішення. Для прикладу, Китай сказав, що виділив сорок відсотків від загальної суми пакету стимуляції своєї економіки на розвиток екологічно чистих технологій. Тим часом лише дванадцять відсотків американського пакету спрямовані на так звані «зелені проекти». Однак, президент Обама запевняє, що за останні вісім місяців США зробили більше для зменшення викиду вуглекислих газів в атмосферу ніж за будь-який інший період часу.

«Наш уряд інвестує найбільшу за всю історію суму у розвиток відновлювальної енергії. Ця інвестиція покликана подвоїти можливості отримання енергії з вітру та інших ресурсів через три роки».

Наступного разу вирішувати проблему глобального потепління світові лідери зберуться у грудні в Копенгагені, де спробують узгодити загальний договір щодо цієї проблеми.





XS
SM
MD
LG