Спеціальні потреби

У Києві відбудеться Перший економічний форум українців


“Українці – для України”. Таке гасло Першого економічного форуму українців світу, що відбудеться в ці вихідні у Києві. Форум зініціювала Українська всесвітня координаційна рада та міжнародна громадська організація українців “Четверта хвиля”.

У ці вихідні до Києва з’їдуться українські бізнесмени та економісти з 30 країн. Перший економічний форум українців світу ставить за мету визначити місце вітчизняної економіки в глобальному світовому господарстві. На думку організаторів, будувати стратегію українського прориву треба на основі головного багатства України – її родючих земель. Говорить голова оргкомітету Форуму Михайло Бойко:

“Те, на що ми можемо сьогодні розраховувати і входити в світовий ринок – це добра, якісна продукція. Бо всі технології, технічний прогрес давно осягнули інші нації, і змагатися з ними немає жодного сенсу. Тому знаючи те, що в Україні найкраща в світі земля, ми можемо розраховувати тільки саме на цей фактор”.

Аграрний сектор “витягне” решту економіки і поверне в країну мільйони “трудових емігрантів”. У цьому переконаний один з ініціаторів форуму голова Міжнародної громадської організації українців “Четверта хвиля” Олександр Шокало:

“Четверта імміграційна хвиля має стати останньою хвилею відпливу нашого люду за межі України і повернення додому. Але для того, щоб люди повернулися, щоб не було голої агітації, ми починаємо зі створення соціально-економічних передумов, і найперша передумова це наш колосальний запас аграрного сектору”.

Крім “мозкового штурму” за участю українських економістів з різних країн, від форуму чекають нових проектів та закордонних інвестицій. Анонсовано також створення “Клубу українських мільйонерів”, які лобіюватимуть українські економічні інтереси в усьому світі. Перший захід економічного характеру розширить тематику з’їздів світового українства, – каже начальник управління з питань закордонних українців МЗС України Василь Боєчко:

“Ми сподіваємося, що цей захід буде як доповнення до Всесвітніх форумів українців, які відбувалися до цього часу. Тому що, як ви добре знаєте, вони мали в основному культурно-освітній, інформаційний, політичний вимір”.

Форум, що вперше збере у Києві всіх українських економістів, розкиданих по світу, відбудеться 30 листопада – 1 грудня в Українському домі. Серед 250 учасників буде 66 закордонних українців з 23 країн. Як сподіваються організатори, економічний форум стане щорічним і надалі відбуватиметься в Трускавці.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG