Спеціальні потреби

Путiн обіцяє повне оновлення керівництва Росiї


Президент Росії Володимир Путін заявив, що парламентські й президентські вибори принесуть повне оновлення найвищого керівництва країни. Виступ на цю тему президента Путiна на партійному мітингу в Москві транслювали всі три все-російські телеканали.

Виступаючи перед приблизно п’ятьма тисячами своїх прихильників, що зібралися на стадіоні Лужники, Путiн зазначив, що перемога партії Єдина Росія на парламентських виборах другого грудня запевнить також перемогу кандидата партії на президентських виборах, що відбудуться три місяці пізніше.

Путiн пiдкреслив, що парламентські й президентські вибори принесуть повне оновлення найвищого керівництва країни. Він додав, що Єдина Росія мусить вийти переможцем для запевнення ефективної співпраці нового президента і законодавців. Путiна прiвище очолюватиме список партії на парламентських виборах.

Кремлівський лідер заявив, що благополуччя країни залежатиме не лише від того, чи Єдина Росія матиме контроль у новому парламенті, але й від того, наскiльки вона впливатиме на політику федерального і регіональних урядів, судів і Центрального банку.

Тим часом виступаючи на прес-конференції в агентстві Інтерфакс, лідер опозиційної партії Яблоко Григорій Явлінський остерiг, що Росія опинилася на грані відновлення однопартійної системи. Втiм його заява не стала провiдною новиною в повідомленнях ЗМI. Явлiнський також додав, що недалекі вибори - це пролог до напів-диктаторської країни, в якій адміністрація Путiна матиме гарантоване існування на багато років.

Опозицiйний активiст і правозахисник Лев Пономарьов заявив Голосу Америки, що підтримка Путiна не йде від людей на місцях. Вiн зазначив, що його пiдтримка йде вiд людей в оточеннi президента, якi роблять метушню для забезчення солідного й вигідного для себе мiсця.

Згiдно з опитуваннями, рейтинг Єдиної Росії становить приблизно 56%. Жодна інша партiя не набирає бiльше десяти процентiв.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG