Спеціальні потреби

Друга найбагатша у світі людина закликає збільшити податки


Друга найбагатша у світі людина – американець Воррен Баффет, статок якого, за підрахунками журналу “Форбс” складає 52 мільярди доларів, закликав Конгрес США не скасовувати податок на нерухомість, оскільки це, за його словами, зробить багатих ще багатшими, а бідних біднішими. Воррен Баффет сенсаційно для багатьох розкритикував теперішню податкову систему США, яка, на його думку, дозволяє багачам платити значно менше податків, ніж платять пересічні американці:

“Рівність можливостей останнім часом у нас перестала працювати”.

Відомий мільярдер закликав законодавців не знижувати податків, а навпаки збільшити їх, особливо для багатіїв таких як він:

“Якщо відверто, то економіка, в якій моя секретарка платить більший відсоток, ніж я, не здається мені справедливою економікою”.

Він додав цифри. Баффет платить 18% податку, його секретарка – сплачує майже вдвічі більше 33%. Бафет закликав багатіїв відновити справедливість – майже сучасний Робінгуд:

“Я не бачу нічого поганого у тому, щоб ті, кому Бог дав стати багатим, віддавали суспільству більші частки, аніж ті, хто, важко працюючи, ледве зводить кінці з кінцями”.

Майже всі колеги Баффета у списку найбагатших відмовилися коментувати цю податкову несправедливість. І розкритикували Баффета. Економічний експерт Венді Джонс зазначила:

“Вони відмовилися від коментарів, бо тоді вони змушені будуть підтримувати зміни, які для них не є дуже приємними”.

Багатії аргументують, що вони і так платять багато, крім того за законом після їхньої смерті державі у вигляді податку відходить 55% вартості їхньої нерухомості.

Цього тижня у Конгресі відбудеться голосування за скасування посмертного податку на дорогу нерухомість. Баффет каже, що це допоможе лише багатшим:

“Навіть зараз вам доведеться відвідати 200 похоронів мільйонерів, щоб знайти хоча б одного, хто платить цей податок”.

На думку Баффета багаті тому і багаті, що завжди знаходять спосіб платити менше.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG