Спеціальні потреби

Партія регіонів провела засідання новообраних депутатів


Партія, що посіла перше місце за результатами дострокових парламентських виборів в Україні сьогодні провела засідання новобраних депутатів. На ній партійці аналізували помилки і визначалися з палнами на майбутнє.

Для перших зборів депутатів своєї майбутньої фракції Партія регоінів обрала звчине для себе місце, яке колись було штабом кандидата в президенти Віктора Януковича. Тоді воно не стало для Януковича щасливим – президентські перегони він прогрв. Тепер, посівши перше місце на виборах, він знову не має підстав почуватися переможцем, адже нині владну коаліцію формують без нього і його шанси втретє увійти в ту ж саму прем’єрську річку уявляються примарними.

Зараз регіонали визначаються, що саме призвело до того, що їхня політична сила таки розгубила прихильників, адже фактично за них проголсоувало менше людей, ніж 2006-го року. На думку Тараса Чорновола, проблема не стільки в Януковичу, як у неправильно обрані виборчій стратегії – з незрозумілими гаслами та невмінням посянити людям чому ж в країні так ростуть ціни.

Тепер регіонали визначаються, як працюватимуть в парламенті, дуже ймовріно у ролі опозиції. Перше принципове рішення – працювати будуть. Принаміні, як кажуть учасники зустрічі, без якихось політичних форс-мажорів, регіонали готові йти в парламентську залу і складати депутатську присягу.

Далі вони мають намір запропонувати свій пакет першочергових законів. Першим визначили той, що обіцяли на виборах. Суть цього документа – прирівняти депутатську зарплату до сердньої у промисловості. Це означає, що зарплатню народних обранців можуть зменшити вдесятеро з трьох тисяч доларів, які вони отримують зараз, до 300 середньостатистичних. Депутати вже готові представити розрахунки, як це вплине на держбюджет, але навряд чи вони мають розрахунки щодо того, як це впливатиме на корупцію в стінах ради.

На зборах партійці ухвалили рішення про вступ до лав регіоналів міністра енерегетики Юрія Бойка, екс-глави ЦВК Сергія Ківалова, та ще восьми осіб, а також визначили, що підговтокою першого засідання від їхньої партії займатиметься Віктор Янукович, Раїса Богатирьова, Андрій Клюєв та Сергій Льовочкін. Саме ці люди визначатимуть, де сидітимуть народні обранці, хто вестиме засідання і як відбуватиметься церемонія.

XS
SM
MD
LG