Спеціальні потреби

У США звертаються до нових підходів, щоб наростити тестування на коронавірус


Адміністрація з контролю над ліками та продуктами харчування США видала дозвіл на застосування групового тестування на коронавірус COVID-19. Методика передбачає поєднання зразків аналізів від декількох людей. У разі, якщо аналіз матеріалу групи дасть позитивний результат, аналізи тих, хто в групі, будуть тестуватимуть окремо.

Посадовці сподіваються, що це допоможе США наростити тестування з біля 20 мільйонів у червні до 100 мільйонів у вересні. «Дозвіл на групове тестування є важливим кроком в тому, щоб більше американців пройшло тестування на COVID-19, заощаджуючи матеріали для тестування», - заявив посадовець адміністрації Стівен Хан.

Таку технологію під час пандемії коронавірусу застосовували в інших країнах, включаючи Китай, Німеччину, Ізраїль та Південну Африку, а в США до неї звертались для подолання СНІД, пише відання Politico.

Все ж критики тестування пулів зауважують, що на стадії швидкого поширення пандемії такий підхід може виявитись неефективним, адже забагато пулів даватимуть позитивний результат аналізів.

У США зареєстровано більше 3,7 мільйона випадків заражень на коронавірус, більше 140 000 людей померло, згідно до даних університету Джонса Гопкінса. Кількість заражень на коронавірус у світі перевищила 14,3 мільйона, кількість смертей склала 603 000.

Дивіться також: Лікар розповідає про ситуацію в лікарні Маямі. Відео

Лікар розповідає про ситуацію в лікарні Маямі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG