Спеціальні потреби

В Україні вже побачили ефект від затверджених Трампом санкцій проти «Північного потоку 2».


Дональд Трамп підписав закон про Оборонний бюджет США
Дональд Трамп підписав закон про Оборонний бюджет США

Президент США Дональд Трамп підписав закон про Державний оборонний бюджет (NDAA) - один із найважливіших документів, що визначає оборонні видатки країни.

В документі законодавці передбачили і обов'язковість запровадження санкцій проти компаній, що беруть участь у газпромівському енергетичному проекті "Північний потік 2".

США виступають проти втілення проекту, наголошуючи, що він збільшить залежність Європи від Росії і зашкодить інтересам України.

В українському уряді привітали рішення Трампа запровадити санкції, відзначивши, що це допомогло в газових переговорах з Росією а також вже спричинило до того, що якнайменше одна з компаній-учасниць проекту припинила роботи над «Північним потоком 2».

«Вітаю підписання Дональдом Трампом санкцій проти «Північного потоку 2». Перший результат - Allseas, компанія, що бере участь в побудові трубопроводу, призупинила роботу над ним», - написав прем‘єр-міністр Олексій Гончарук у Twitter

Він також відзначив, що «санкції створюють стабільні та конкурентні ціни на газ для всіх європейських споживачів. Україна поділяє цю позицію з багатьма країнами ЄС, які протягом останніх чотирьох років виступали проти побудови цього політизованого проекту».

В Німеччині висловили жаль з приводу рішення США запровадити санкції. «Уряд Німеччини відкидає такі екстратериторіальні санкції», - заявила заступниця речника Німецького уряду Ульріке Деммер у суботу.

В середу канцлер Німеччини Анґела Меркель наголосила, що Німеччина не розглядає заходи у відповідь і «не бачить альтернативи переговорам, хоч і дуже жорстким, бо ми не схвалюємо санкції».

Експерти по-різному оцінюють те, чи будуть американськи санкції здатні зупинити «Північний потік 2».

Дивіться також: Студія Вашингтон. Тристоронні газові переговори та американські санкції

Студія Вашингтон. Тристоронні газові переговори та американські санкції
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:59 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG